Exkurzia Slovensko 2016

     V dňoch 13.-14.10.2016 sa 36 žiakov z tried VII.O a III.A pod dozorom Mgr. M. Čurlíka a Mgr. L. Beňovej zúčastnilo geografickej exkurzie, ktorá bola zameraná na praktické oboznámenie sa s priemyselnou výrobou v súčasných slovenských podnikoch a poznávanie prírodných a kultúrnych zaujímavostí Slovenska. Navštívili sme Stredisko správy a údržby diaľnic Behárovce, ktoré spravuje aj najdlhší diaľničný tunel na Slovensku – Branisko. V Poprade to bola spoločnosť Tatravagónka a.s. Poprad, ktorá v súčasnosti patrí medzi najvýznamnejších výrobcov nákladných železničných vozňov a podvozkov v Európe a oboznámili sme sa tu s procesom ich výroby.
   Ďalej sme navštívili spoločnosť Chemosvit Folie, a.s. vo Svite, ktorá sa venuje výrobe obalových materiálov. V Liptovskom Mikuláši sme navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, kde sme absolvovali prehliadku expozície jaskyniarstva spojenú s odborným výkladom lektora. Ubytovaní sme boli v Ružomberku v Ubytovacom zariadení Žilinskej univerzity - IKAR. V druhý deň exkurzie sme navštívili Mondi SCP, a.s. Ružomberok – najväčší závod na výrobu papiera a celulózy v SR, kde sme mohli spoznať zaujímavý proces výroby kancelárskeho papiera. Prechodom cez horský prechod Donovaly naša cesta smerovala cez B. Bystricu a Zvolen do Rimavskej Soboty, kde sme navštívili potravinársky podnik RISO-R, ktorý sa zaoberá výrobou marmelád, džemov a lekvárov.
   Záver exkurzie sme strávili v zrekonštruovanom vodnom Mlyne vo Veľkých Teriakovciach s expozíciou spracovania obilia a ľudových remesiel a tradícií, kde nás čakalo tiež malé občerstvenie. Veríme, že si všetci účastníci odniesli veľa pekných zážitkov a nových poznatkov.

Organizačné zložky: 
Podkategória: 
Školský rok: