Medzinárodný deň knižníc 2017

Deň Milana Rastislava Štefánika

   Aj v tomto roku sa naša škola prihlásila do celoslovenského projektu: Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice k Medzinárodnému dňu školských knižníc. Tohtoročnou témou je: Deň M. R. Štefánika - zapojenie žiakov, učiteľov, rodičov a komunity. Celú akciu pripravila školská knihovníčka PhDr. Ľ. Kónyová (za gymnázium) v spolupráci s p. zástupkyňou Mgr. J. Kočovou (1. stupeň ZŠ) a vyučujúcou SJL Mgr. M. Čurlíkovou (2. stupeň ZŠ).    
   Počas celého dňa sme v školskej knižnici absolvovali aktivity, do ktorých boli zapojení rodičia žiakov našich detí, ako aj žiaci všetkých zložiek ESŠ. Niesli sa v znamení motta našej školy: Veriť, milovať, pracovať. V knižnici bola inštalovaná výstava kníh o M. R. Štefánikovi (24 kníh), ktorá bude v knižnici sprístupnená počas 2 týždňov. Žiaci 1. stupňa (3. a 4. ročník) sa mohli zapojiť do súťaže Milionár Štefánik a skladanie puzzle, ktoré pre nich pripravili žiaci gymnázia, žiaci 2. stupňa stavali mohylu, vyrábali lietadielka s výrokmi M. R. Štefánika, boli čítať poviedky z knihy J. Rezníka (zo života Štefánika) v MŠ . Medzi žiakov prišiel aj p. farár z Kukovej Mgr. Ľ. Činčurák s manželkou, ktorý sa na osobnosť Štefánika pozrel najmä z jeho ľudskej a morálnej stránky, keďže Štefánik vyrastal v Košariskách na fare. Starší študenti si mohli pozrieť film M. R. Štefánik Neuveriteľný osud a zmýšľať sa nad otázkou: Celebrita z Košarísk?
   Žiaci boli aktivitami nadšení, ocenili najmä zábavnú formu práce, získanie nových poznatkov a vedomostí, ako aj zaujímavé metódy vyučovania.   

     

Galéria: 
Organizačné zložky: 
Podkategória: 
Školský rok: