Jarný projektový týždeň: 4.– 5.apríl 2018

Jarný projektový týždeň trval na 2. stupni EZŠ tentokrát len pár dní (4.-5.4.2018), avšak tie boli nabité zaujímavými aktivitami zameranými na podporu ochrany zdravia, života a prírody. Vyrábali sme vtáčie búdky, vymýšľali a tvorili si vlastné tričká "mladých ochranárov", zostavovali zdravé jedálničky a pripravovali jednoduché zdravé a chutné jedlá, učili sa ako správne a pekne prestrieť stôl, videli sme ukážky práce policajných psov a koní z jazdnej polície, mali hodiny na prevenciu závislostí a šikanovania, zmerali sme si naše sily v súťažných disciplínach, kde išlo o našu šikovnosť, rýchlosť a schopnosť spolupracovať... Viac zo zážitkov a postrehov samotných žiakov...:)

Z pera našich žiakov:

„Volám sa Ema Beňová a som žiačkou 5.B triedy. Minulý týždeň sme sa, my, piataci až ôsmaci, zúčastnili projektového týždňa. Všetko to začalo v stredu hrou Pevnosť Boyard, keď sme rozdelení do skupín súťažili. Hra bola plná prekvapení a zaujímavých aktivít. Počas tohto dňa sme sa rozprávali aj o šikanovaní a o prírode. Posledné dve hodiny boli venované policajným psom. Policajti nám predviedli, ako im psi pomáhajú pri ich práci. Bolo to super, lebo sme si ich mohli aj pohladkať. Vo štvrtok sme sa učili, ako sa zdravo stravovať. Tvorili  sme jedálne lístky so zdravou stravou. Potom  k nám prišiel pán Košč a rozprával nám o Keni v Afrike. Prišla k nám aj pani Hrešová rozprávať o prírode. Maľovali sme  na trička prírodu. A na záver prišli policajti na koňoch. Na konci tohto dňa nám predstavili aktivity jazdnej polície z Košíc. Predviedli nám ako kone skáču cez prekážky, ako počúvajú na rôzne iné povely, ktoré im prikážu policajti. Tak, ako sme si mohli pohladkať psov v stredu, tak sme sa mohli osobne tešiť aj z nádherných koní. Aj keď to boli iba dva dni, zažili sme veľa zážitkov, zábavy a dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií.“    

Náš jarný projektový týždeň trval iba dva dni, ale žiaci mohli veľa získať, naučiť sa, počuť a vidieť,a to bolo naším cieľom, aby sa zážitkovým spôsobom a s radosťou učili nové veci.

Organizačné zložky: 
Podkategória: 
Školský rok: