Koncoročné školské výlety (jún 2018)

Koncoročný školský výlet  5.A,B Pavlovce - 22.6.2018

Týždeň pred koncom školského roka, 22.6., sa triedy 5.A a 5.B spoločne vybrali pod vedením svojich triednych učiteliek, pani učiteľky Beňovej a Čurlíkovej, a pani učiteľky Martičkovej na koncoročný školský výlet do obce Pavlovce (okres Vranov n. Topľou). Aj keď predpoveď počasia nebola ideálna, neodradilo nás to a dobre sme urobili. Ráno sme sa stretli na železničnej stanici v Prešove, aby sme sa vlakom spoločne dopravili do obce Podlipníky, odtiaľ sme pokračovali peši hore dlhou dedinkou Pavlovce až k minerálnemu prameňu Tajch. Tu sa začína lesný náučný chodník, ktorý nám pomohol spoznať lesy Slanských vrchov a činnosť človeka v nich. Po prestávke a občerstvení sme teda pokračovali cestou po náučnom chodníku popri semenných sadoch k lesnej chate s altánkom. Tu sme si  pripravili ohnisko na opekanie a pri zbere konárov sme našli aj veľa jedlých húb. Po skvelej opekačke sme si zahrali nejaké hry a vybrali sa späť k minerálnemu prameňu, odkiaľ viedli naše kroky na neďaleký Ranč Breziny. Tu sme mohli obdivovať krásne kone a kto chcel, mohol si na jednom aj vo výbehu v kruhu zajazdiť. Po návšteve ranča nastal čas ísť domov,  a tak sme sa už ponáhľali späť na zastávku do Podlipník, aby sme stihli náš vlak do Prešova. Strávili sme spolu krásny deň v prírode.

 

Koncoročný školský výlet 6.A Červený kláštor - 27.6.2018

Koniec roka si mnohí spájajú so školskými výletmi. Trieda 6.A nebola ani tento rok výnimkou a vybrala sa veľmi zaujímavý, náučný a súčasne športový výlet do Červeného kláštora. Už vopred bolo jasné, že počasie nebude práve výletové. Trinásť teplo oblečených a pršiplášťmi vybavených chlapcov a dievčat sa aj napriek tomu tešilo na zaujímavý program. Prvým bodom bola návšteva múzea v starom benediktínskom kláštore, kde sa žiaci dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o živote mníchov, ich čistote, tichosti, jazykových znalostiach, preklade biblie, či pestovaní liečivých byliniek. Dozvedeli sa, že tunajšia lekáreň bola jedna z najdôležitejších vo vtedajšom Uhorsku a mohli obdivovať obydlia a kostol, kde mnísi trávili svoj  život. Fascinoval ich aj príbeh o lietajúcom Cypriánovi. Potom sa ešte v suchu pobrali splavovať hraničnú rieku Dunajec. Počas plavby si od uja pltníka vypočuli rôzne príbehy, videli Tri koruny a žasli nad skalnými masívmi. Z konečnej stanice Lesnica sa požičanými bicyklami vybrali znova do Červeného kláštora, no tesne pre cieľom už museli riadne šliapať do pedálov, ak nechceli úplne zmoknúť. Po obede v miestnej reštaurácii sa plní zážitkov a nových poznatkov vrátili do Prešova a výlet si nevedeli vynachváliť.  

Koncoročný školský výlet 8.A ZOO Košice - 21.6.2018

Koncoročný výlet triedy 8.A sa konal v Košiciach. Žiaci spolu s triednou učiteľkou Mgr. Zuzana Kmecikovou strávili deň najprv v ZOO, neskôr svoju odvahu otestovali na bobovej dráhe. Bol to vydarený deň – krásne počasie, krásne zážitky... čo viac si mohli želať...?

Organizačné zložky: 
Podkategória: 
Školský rok: