Duchovná pieseň 2018

   26. a 27. 3. prebehla v rámci celej spojenej školy súťaž Duchovná pieseň, ktorú už piatykrát organizuje Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku, GBÚ ECAV na Slovensku, misijno-vzdelávacie oddelenie, v spolupráci so Školským výborom a Výborom cirkevnej hudby a hymnológie ECAV na Slovensku. Súťaž je rozdelená do kategórií podľa veku a v dvoch z nich sa základná škola stretáva s gymnáziom. Na celoštátne kolo do Martina 4. 5. vycestujú samé dievčatá, hoci súťažili aj chlapci. 3. kategóriu bude reprezentovať Soňa Gregová z gymnázia. Hudobný sprievod im budú robiť gymnazistky Janka Pivovarníková a Katarína Balogová. 

Výsledky súťaže v dvoch zmiešaných kategóriach EZŠ a EKG:

2. kategória, 2. stupeň ZŠ: 1. miesto: Lýdia Kovaľová, 2. miesto: Hannah Ester Činčuráková, Ema Demčáková a Timea Pankuchová, v celoškolskom kole 1. miesto: Tamara Tutoky

3. kategória, 2. stupeň ZŠ a gymnázium: 1. miesto: Soňa Gregová, 2. miesto: Emma Tereza Šofranková

Súťaž a aj súťažiacich pripravili vyučujúce z oboch zložiek: PaedDr. Ľubica Demčáková, PaedDr. Lucia Tutoky, Mgr. Ivana Jozefčíková Bendíková, Mgr. Zuzana Pulščáková, DiS. art. a Mgr. Soňa Grestyová. Nie všetci mohli vyhrať, ale všetci dôstojne reprezentovali svoju triedu i svoje vyučujúce. Spievali na oslavu nášho nebeského Otca i na radosť všetkých poslucháčov a poslucháči sa už teraz tešia na spevákov v kapele a zbore.

-sg-

Organizačné zložky: 
Podkategória: 
Školský rok: